© 2018 Litehouse

  • Instagram
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Size 

200m² ~

Layout

3 Bed / 2 Bath + Garage

Status

Completed late 2017

Design + Build

Colin Moore + Litehouse

A home designed to sit quietly in the leafy establish streets of Shenton park, with it's honest charcoal timber cladding contrasting against the simplistic beauty of the native landscaping, this Colin Moore designed home achieves exactly that. The elegant simplicity of this home allowed it to be completed in just 6 months from start to finish, including the landscaping.

A focus on sustainability and efficiency lead to many of the material and landscaping selections, with polished concrete floors providing the thermal mass, which is coupled with under floor heating, high levels of insulation and of course a north facing living area.

 

With the help of an operable alfresco roof the living areas still receive winter sun, filtering light and warmth into every habitable room of the house, while still allowing the owners to utilise the shade and protection of their alfresco as they need. This elements are coupled with carefully placed louvred windows to create natural breeze paths through the house for the cooling Freo' Doctor to pass through in summer evenings.

An uncomplicated homage to what a home is meant to be, a comfortable space to shelter from the elements, one for living life with family and friends.